#JONGEREN CORONA-QUARANTAINE DAG 26

10 april 2020

HOE ZORG IK ERVOOR DAT IK NIET GEK WORD VAN DE HELE DAG THUISBLIJVEN?

logo watwat

Watwat.be zocht een antwoord op deze vraag:

Door de coronamaatregelen is de wereld zoals we die kennen helemaal anders. Er wordt gevraagd om zo veel mogelijk thuis te blijven en je zo weinig mogelijk te verplaatsen. Deze quarantaine is nodig en noodzakelijk, maar het kan ook voor verwarring, stress en angst zorgen.

Veel jongeren zitten thuis. De hobby's vallen weg en vrienden zijn op afstand. Voor jongeren kan het voelen alsof ze hun veilige plek kwijt zijn. Deze periode kan ook een gevoel van eenzaamheid meebrengen. In deze periode is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit is niet alleen zorgen dat je niet besmet geraakt, maar ook aandacht hebben voor je mentale gezondheid.

Tips om thuis goed voor jezelf te zorgen

  • Blijf bewegen: ga wandelen, joggen of fietsen. Of doe een home work-out (als je dit opzoekt op youtube vind je filmpjes om jou hierbij te helpen)
  • Blijf in contact met je vrienden: via sms, whatsapp, messenger, skype. (video)chat met elkaar of stuur een oldschool briefje naar je vriend of vriendin
  • Doe dingen waar je blij van wordt: lees een boek, kijk een serie, maak of luister muziek, teken, dans, ...
  • Steek routine in je dag: plan momenten waarop je huiswerk en schooltaken maakt, waarop je ontspant, met je vriendin belt, eet, ... hoe meer structuur, hoe minder verwarrend deze periode kan aanvoelen

Wat wat?

Als je jong bent zit je met 1001 vragen. WAT WAT is er voor iedereen die het even niet weet. Bij zowel spannende als moeilijke momenten. WAT WAT, jij weet!

Surf naar WATWAT
 

Volg WAT WAT op Instagram

Volg WAT WAT op Youtube

Nog tips?

Ook wij – Huis van het Kind Sint-Niklaas – houden jou bezig!
Dagelijks vind je hier tips van leuke bezigheden.

Ook voor jullie verschijnen er interessante posts
waarin beweging, contact en plezier centraal staat!

Heb je dus even geen inspiratie?
Kom dan even kijken tussen onze nieuwsberichten!

Veel plezier!