Wereldprematurendag

17 november 2020

Graag laten we jullie kennis maken met Mats een klein maar dapper kereltje dat na 25 weken zwangerschap onverwachts ter wereld kwam. Te vroeg geboren, dus bracht hij de eerste 97 dagen van zijn leven door in het ziekenhuis. 

17 november is Wereldprematurendag. Stad Sint-Niklaas steekt een hart onder de riem van alle ouders, broers, zussen, grootouders en zorgprofessionals van een prematuurtje. Zeker in deze moeilijke coronatijden.

De mama van Mats vertelt over de rollercoaster waarin haar kersverse gezin terecht kwam, over de impact van Corona en over heel veel liefde voor de kleine held. Lees de hele getuigenis van mama Lieselotte en vroedvrouw Marlene hier.

Stad Sint-Niklaas sluit zich aan bij de wereldwijde campagne "Zero Separation, samen voor betere zorg! Hou prematuur en ziek geboren baby's dicht bij hun ouders". Want ook in deze Coronatijden is het van levensbelang om premature en zieke baby’s en hun ouders niet te scheiden op neonatale zorgafdelingen.

U vindt op de permanente webpagina www.sint-niklaas.be/prematuur een wegwijs in hulp en (info)materialen voor premature kindjes en hun omgeving. Er wordt telkens de link gelegd met het lokale aanbod.